Mit nem értek a kölni szilveszteri “szexuális támadással” kapcsolatban?

anger_the_beat_bobbies.jpg 
Bocs, lehet, hogy csak én ittam túl sok kávét ma reggel, vagy annak idején túlzásba vittem a Columbo-t, mivel nem szeretek buta politikai témákról írni, de ez megint csak ki kellett, hogy jöjjön. Inkább írtam volna egy cikket arról az 5 dologról, amely összeomlaszthatja az emberek immunrendszerét és talán mindenki jobban járt volna. De az élet sokszor nem habos torta.

És én kérek elnézést azoktól itt az elején, akik szerint nem a téma legfontosabb lényegére koncentrálok, ami szerintük egyszerűen csak annyi lenne, hogy “húzzon el Európából mindenki, aki nem ide való és maradjon Európa a miénk!!!” (Ez valójában az európai lakosság kb. 60-80%-ának véleménye a témáról különböző felmérések szerint)

Lehet, hogy tényleg a kicsit sok szombat reggeli koffein teszi, de nekem most ennek a témának egy másik oldala jutott.


Természetesen az, hogy szilveszter éjszaka 1000 migráns szexuálisan bántalmazott német lányokat a kölni főtéren, egy nagyon jó főcím bármelyik médiának. Szállítja a jól fizető kattintások millióit az internetes médiáknak, akárki is jelentet meg ilyet.

Az 1000 migráncs éjszakája


1000 migráns. Nagyon jól hangzik. Szexuális támadás. Ez is jól hangzik. Szilveszter éjszaka. Ez is jól hangzik. Majdnem olyan jól, mintha azt írnánk terrortámadás történt. De ha ló nincs, jó a szamár is.

Ha már nem lehet olyat megjelentetni, hogy szilveszter éjszaka terroristák bombát robbantottak egy európai valamilyen főtéren és megöltek ennyi és ennyi ártatlan embert - mivel ez elfelejtett megtörténni -, akkor az is megteszi hírnek így év elején, hogy pontosan “1000 migráncsosnak kinéző alak” szexuálisan bántalmazott ártatlan német kislányokat a kölni főtéren. Nem Párizsban, nem Brüsszelben, hanem pont Kölnben (és persze, hogy néhány más német városban is, persze jóval kisebb mértékben). Az 1000 migráncsos a lényeg, hogy ez menjen, mint a vírus európaszerte.

Valamilyen politikailag nagyon megfelelő hírt össze kell állítani időre és helyre, tétre, befutóra, mert pár nap múlva tárgyalják a migráns kérdést Németországban. A politikai érdek egyik oldala megkívánta, hogy valami mocskosat tálaljon fel a média, de gyorsan, mert most kell.

Mielőtt valaki félreértene. Az európaiak lakjanak Európában, az arabok pedig lakjanak az arab országokban. Egyszerű képlet. Egyetértek. Bár az élet nem ilyen egyszerű. Ez kb. olyan szinten lévő kívánság, mint a világbéke vagy, hogy senki ne éhezzen a földön. Egyetértünk, de ettől ez még nem fog megtörténni. Az élet nem olyan, mint egy webshop, ahol megnyomsz egy gombot és megrendeled, hogy mi történjen, a kis kívánságaid szerint. Nem így működik a világ. Jó vagy jobb migráncsokat nem lehet még a telefonodon rendelni egy gombnyomással. Hazaküldeni sem lehet őket ilyen egyszerűen, egy gyorsan letöltött google alkalmazással.

Szóval, mit nem értek?


Azt nem értem, hogy hol vannak az amatőr facebook és youtube videók erről az 1000 migráncsosnak kinéző alakról a kölni főtéren?

Úgy értem, hogy nem 1985-ben vagyunk és nem is 1995-ben. Ma, ha egy fűszál rosszul rezdül meg valahol a világon, akkor több tucat mobiltelefonnal készített amatőr video jelenik meg róla a következő pár perc alatt. Így működik ma a világ és így működik ma a média. Tehát nem az történik, hogy veszünk egy nagyon szőkehajú fiatalt lányt, aki könnyes szemekkel elmondja a TV-ben, hogy rosszul hajlott meg egy fűszál valahol, hanem lefilmezzük a fűszálat a most karácsonyra kapott új iPhone-nunkkal és feltöljük a Facebookra. Így működik ma a média a valóságban. Persze vannak sokan, akik esetleg azt szeretnék, hogy ne így működjön.



Úgy értem, hogy nem értem, hogy Köln híres főterén, ha összegyúlt 1000 migráncsososnak kinéző alak egy nagy csúnya csoportban, akik aztán sikoltozó német kislányokat vettek körbe, akkor hol vannak ezekről az amatőr Facebookra feltöltött videók? Hol vannak a csúnyaképű, sötétbőrű emberek között sikoltozó fiatal lányokról készült videók? Hol a sok házivideó erről a youtube-on és a facebook-on? Csak én vagyok annyira hülye, hogy nem láttam egyet se?

Úgy értem, hogy ha én szilveszter éjszakán kint lettem volna, mondjuk a Hősök terén vagy az Oktogonnál (ha van ott szilveszteri össznépi összeröffenés, ami most nem volt), és ott megjelent volna egy 1000 migráncsososnak kinéző gyülekezet, akik lövöldöznek rakétákat a békés magyar emberekre és kislányokat fogdosnak és rabolnak ki, akkor az én 64GB-os HD iPhone kamerám már beindult volna azonnal. A tiéd nem?

Tehát, ha abban egyetértünk, hogy migráncsosoknál sok mobil telefon van, akkor abban is egyetérthetünk, hogy a német fiataloknál még több mobiltelefon van; ebben biztosan egyetérthetünk, és abban is, hogy nagyon nagyon sok német fiatal lehetett a kölni főtéren szilveszter éjszaka, sok-sok mobillal.

Egyiknek sem jutott eszébe az 1000 migráncsos összeverődött csoportról egy röpke videót készíteni?

Vagy mindenkinek lefagyott a telefonja a hidegben?


(Sok kommentelő említi meg, hogy azért nincsenek privát mobilos videók fent a youtube-on és a Facebook-on erről az eseményről, mert Németország cenzúrázza ezeket az oldalakat Németországban. Ha én lennék Nógrádi Gyuri bácsi, akkor erre azt mondanám, hogy nagyon jó felvetés, csak nem így működik az internet. Ha valaki ismeri a kölni főteret, az tudja, hogy hasonló, mint bármely nagyváros híres főtere szilveszterkor. Ami annyit jelent, hogy az ilyen tereken legalább több tucat országból érkezett túristák százai is szórakoznak a helyiekkel együtt általában szilveszterkor. Akik aztán szépen hazamennek a saját országukba a videóikkal és ki-ki feltölti a videóit oda ahova akarja, sok különböző országban. És csak halkan megjegyezve, ha véletlenül tényleg cenzúrázva lenne a youtube és a Facebook ilyen irányban, mert valakit sértene egy “1000 fős észak-afrikai hordáról” készített szilveszteri video, akkor még mindig tucatszámra lehet találni video feltöltő oldalakat, amiket nincs az az isten, aki cenzúrázna. Mint pl. a LiveLeak és hasonlók…)

Értem én, hogy a mi, adófizetők zsebéből, évi kb. 80 milliárdért finanszírozott M1 csatorna óránként, megrendelésre elszórakoztatja a magyar embert azzal, hogy könnyes szemű, szőkés elmondások alapján, és már több száz!! rendörségi bejelentés alapján, 1000 migráncsos mennyire csúnyán viselkedett a kölni főtéren szilveszter éjszaka. De valahogy jobban örülnék annak, ha ennél sokkal hitelesebben, olyanok video felvételeit láthatnám, akik valóban ott voltak azon az éjszakán a kölni főtéren és rögzítették a kis mobiljukkal az eseményeket. Szóval nekem csak valahogy nem áll össze a kép ezzel az üggyel kapcsolatban (Még akkor is, ha tényszerűen valami megtörtént abból, amit terjesztenek a fizetett médiák. Mondjuk a tizede vagy huszada igaz… ami önmagában felháborító persze. Nem az a kérdés, hogy mocskos dolog-e ilyet tenni, mert abszolut az).

Csak „extra mérföldként” említem meg, hogy mi nem áll még össze nekem ezzel a kölni hírrel kapcsolatban, amikor magyar barátaim beszélgetnek erről a témáról. Nem akarok Fideszes megmondóember lenni, de így 2016 év elején a magyar embereknek talán azzal kellene inkább foglalkozniuk, hogy hogyan kereshetnének sokkal több pénzt ebben az évben, hogy finanszírozzák a családjaikat és önmagukat, hogyan találhatnának munkát mondjuk Magyarországon, milyen új tanulásba kezdenek, amivel esetleg a karrierjüket építhetnék ebben az évben stb… Ehelyett azon pörögnek vérmesen, hogy a kölni dómnál micsoda csúnya migráncsosok miket csináltak szilveszter éjszaka. Hova és meddig, milyen mély szinten lehet még a magyar embereket elbutítani tömegesen?



És már csak fanyar megjegyzésként teszem hozzá, hogy valószínűleg sokan jobban örülnének – és én is jobban örülnék – ha az M1 közszolgálati TV csatorna az óránkénti, "kölni migráncsosozás" helyett, feldolgozná számunkra inkább azt a hihetetlen sikertörténetet, melyet egy híres magyar vállalkozó vitt véghez. Na nem, nem a világ egyik leglátogatottabb szexoldalát létrehozó, tényleg önmegvalósító, multi milliárdos, internetguru Gattyán Györgyre gondolok most, hanem a 10 éve még igen szegény, mára már multi milliárdos gázszerelő történetére inkább. Aki ezen a karácsonyon olyan 2 milliárdért vett földet a családnak, tehát nem egy káféfőzőt vett a médiamarktban. Hol van ez a fantasztikus történet feldolgozva, amiből a nép tanulhatna? Ebből tanulhatna talán valamit a magyar ember. A valódi, ténylegesen megtörtént sikertörténetekből. A 24 órás migráncsosozásból nem nagyon lehet boldogabb a magyar ember annyi bizonyos. Nem tanulhat szinte semmit, amitől a családjának jobbat és többet tudna adni 2016-ban.

Hogy politikailag korrekt legyek, tőlem feldolgozhatnak más "nagyon sikeres" vagy nagyon bukott magyar ember történetét is, hogy a valóságból tanulhassunk, mint pl. Gyurcsány Ferenc meggazdagodása, a szegény kis úttörő történeteként, aki előrukkolt… , vagy Vona Gábor karriere, aki valami kis házaló ügynök volt valami cégnél és nézd meg, mi lett belőle. Vagy akárki, akit akartok. De legyen benne valóságos és feldolgozható, használható infó, ami talán segíthet megérteni, hogy hogy is vannak a dolgok az életben valójában. Hogy áll össze a magyar hollywoodi álom ma Magyarországon. Nem Kölnben. Itt az orrod előtt.

Az interneten folyó megszégyenítés teljes gázzal halad. Ezt teszi a jobboldal és a baloldal is. Valakit meg kell szégyeníteni minden nap. Legyen az egy csoport, amihez mi persze nem tartozunk, vagy legyen az egy személy. A lényeg, hogy lehessen kicsit, teljes gázzal, jóízűen szégyeníteni valakit vagy valakiket. Karaktert gyilkolni nemzeties módra. Ehhez csapódnak az agyament újságírók is persze, akik ebből akarnak élni és ontják magukból a logikátlan hulladékot a látogatott médiafelületeken (nem írok példákat, mert ismered jól őket).

Létezik jogos kritika, fontos hogy kritikusak legyünk, maradjunk a dolgokkal kapcsolatban az életben, de sokszor messze túllövünk a célon és csak a szellemi rombolás és romok maradnak utánunk. Ez senkinek az életét nem fogja segíteni. Se a baloldalét, se a jobboldalét. De főleg nem a magyar ember életét. Árt Magyarországnak és a magyar embereknek. Ha valamiért tényleg aggódhatunk, akkor ez az. Nem a 200 vagy 1000 éves történelmünk, nem is az 1000 migráncsos éjszakája, hanem a MAI szellemi színvonalunk és életünk.

(És még valami ide a végére, olyanok számára, akiket szerencsétlenségükre esetleg kevesebb intelligenciával áldott meg az isten:

Ez az írás nem a migránsokról szól és nem is a migráns-szeretetről, nem is a keresztény-muszlim vallási harcról, nem is arról szól, hogy Kölnben nem történt semmi. Ez az írás nem arról szól, hogy így vagy úgy minősítsen egy eseményt és azt sem akarja neked megmagyarázni, hogy neked hogyan kellene minősítened egy eseményt. Ez az írás feltesz pár alapvető kérdést a mai állami és privát kézben lévő tömegmédia gépezetekről, azok manipulációjáról és olyan emberekről, akik tényként fogadnak el dolgokat, melyek nem tények. Olyan emberekről, akik bármit képesek hazudni, ha úgy érzik, hogy segíti az elképzelt és életben kergetett céljaikat. Ez a cikk arról szól, hogy "ha hazudtok egymásnak valamiről, akkor akármit értek el azzal, egymásról és egymásnak is hazudni fogtok. A saját csapdátokban fogtok élni folyamatosan". Mint ahogy látható ez évtizedek óta a politikában, teljesen mindegy, hogy ki van hatalmon.

Események akkor lesznek tények, ha te a saját szemeddel láttad azt, vagy valós más tények ténylegesen bizonyítják azokat. Amíg nem, az addig csak egy hír, amit elmesélt neked valaki (vagy a tömegmédia megpróbálja belédsúlykolni). Az ostobaság és az ostoba ember az, aki nem mer vagy nem képes rákérdezni a legalapvetőbb, egyszerű és nyilvánvaló dolgokra az életben és összekeveri a tényeket a hírekkel. A kettő nem ugyanaz és sokszor nagyon távol állnak egymástól...

Ez az írás pedig csak egy vélemény.)



(Egy rövid frissítés:

Hazudnak-e a kölni eseménnyel kapcsolatban?

12 nappal az állítólagos szilveszteri kölni események után, január 12-én, a magyar köztévé, MTV1 egyetlen amatőr videót volt képes beszerezni és bemutatni a kölni eseménnyel kapcsolatban. A probléma a videóval csak annyi volt, hogy nem 2015-ben és nem Kölnben készült, hanem Kairóban és 2013-ban. A magyar közmédia szemrebbenés nélkül azt hazudta több millió magyar TV nézőnek, hogy az amatőr video Kölnben készült szilveszterkor. A videóról már akkor ismert volt, mikor az MTV bemutatta, hogy 2013-ban készült Kairóban egy eseményen, ahol egy Holland újságírónőt erőszakoltak meg a tömegben. 1 nap múlva, január 13-án az MTV1 elnézést kért a hibáért és próbálta megmagyarázni, hogy miképpen mutatták be a 2013-ban készült videót úgy, mintha 2015 szilveszterén készült volna Kölnben. Ennyire hiteles sajnos az MTV1 hírszerkesztősége.

A botrányról több internetes média is beszámolt:

A HVG cikke itt.

A comment.blog.hu írása itt.

Azon kívül, hogy érdekes, hogy hamis amatőr videóval próbálják alátámasztani a hírt még 2 héttel az állítólagos események után is, még mindig nem található szilveszterkor a kölni téren készült amatőr videó az interneten sehol.

A rendőrségi jegyzőkönyv részleteit nyilvánosságra hozták január 13-án, amelyből azt lehet látni, hogy a rendőrségi bejelentések szerint állítólag a támadások, cselekmények a téren este 10 órától egészen hajnal 4 óráig zajlottak, 10-20 percenként folyamatosan. Tehát 6 órán keresztül történtek ott az események a rendőrségen napokkal később tett bejelentések szerint. A keresztkérdés még mindig az, hogy ez alatt a 6 óra időtartam alatt egyetlen ember sem volt a téren, akinek eszébe jutott volna levideózni az állítólagos “1000 fős hordát”, akik a bűncselekményeket állítólag az eredeti hír szerint elkövették?

Rendőrségi jegyzőkönyv részletek itt is elérhetőek.)

Neked is van hozzáfűznivalód? Tedd hozzá kommentben a Facebookon. Köszönet.

És egy amatőr videó, ami a kölni főtéren készült szilveszter éjszaka:

 

 

Címkék: Vélemény